CAMPIONATUL NATIONAL

Campionatul National de Alergare Montana

Federatia Romana de Atletism in parteneriat cu Primaria Orasului Busteni si Asociatia Sport la Orice Varsta va invita sa participati cu un numar cat mai mare de sportivi la Campionatul National de Alergare Montana Busteni 2015
UPDATE INFO
VALIDARI
Centrul de Informare Turistica - Busteni (langa Primarie)
Program: Vineri 07.08.2015 - 10:00 - 14:00
Sedinta Tehnica: Vineri 07.08.2015 - 18:00 - Centrul de Pregatire si Perectionare Busteni
Distanta: 3.8 km si 297 metri diferenta de nivel pozitiva/tura + 700 metri si 73 metri diferenta de nivel pozitiva (start - tura) + 700 metri si 73 metri diferenta de nivel negativa (tura - finish)
Categorii:
Junioare - 1 tura - 5.2 km si 370 metri +- ora 9:00
Juniori - 2 ture - 9 km si 670 metri +- ora 9:45
Senioare - 2 ture - 9 km si 670 metri +- ora 11:00
Seniori - 3 ture - 12.8 km si 970 metri +- ora 12:30
Start: Sambata, 8 august 2015, ora 9:00 din fata Primariei Busteni
Teren: 1.8 km asfalt (tura si "bretea), 3.4 km poteca si drum forestier
Puncte de susținere: 6 puncte de susținere (hidratare, orientare etc.)
Marcaj: banda de semnalizare


Am realizat pentru dumneavoastră o hartă interactivă, care să vă permită o cât mai bună întelegere și însușire a traseului de concurs:

  • Puteți exporta track-ul în ce format doriți, tot ce trebuie să faceți este să bifați tipul de fișier dori și apoi să dați click pe butonul ”Ok”.
  • Puteți observa profilul traseului în partea stângă a hărții, iar plimbând cursorul pe profil veți vedea altitudinea și distanța pe track-ul cursei.
  • Pentru a vizualiza traseul in Google Maps – click pe More și apoi click pe Google Maps.
  • Pentru borne kilometrice – bifați butonul ”kilometre”.
  • Aveți posibilitatea de a da ”zoom”, dar și de a schimba tipul afișării hărții (layers). Pentru a schimba layerul, dați click pe iconița de Layer.
  • Pentru informații complete legate de hartă și profil dați click pe butonul ”Details”.
  • În colțul din dreapta-sus al paginii puteți observa un QR Code, pe care vă invităm să îl scanați folosind aplicația telefonului dumneavoastră pentru a avea harta și pe telefon.

Descriere traseu:
Campionatul National de Alergare Montană parcurge zona superba de la baza munților Bucegi, deasupra orașului Bușteni, urcă pe pârtia Kalinderu până în capătul acesteia, coborând apoi vertiginos spre Valea Alba și, totul într-o bucla de 3.8 kilometri, startul și sosirea facându-se din fața Primăriei Orașului Bușteni.

Este un traseu format din doua parti, o „bretea” de legătură de 700 metri care se aleargă de la start spre intrarea pe bucla de 3.8 kilometri și spre sosire, după finalizarea numărului impus de ture, conform categoriei de participare

Startul se va da din fata Primariei Busteni, se alearga 700 metri pe asfalt, prin oras, pana la intrarea pe tura de 3.8 kilometri (punct de hidratare), de unde se intra pe poteca, apoi un drum forestier și se continuă cu urcarea pe pârtia Kalinderu, pe latura stângă a acesteia, în direcția de urcare. La jumătatea urcării poteca se mută pe partea dreaptă pe direcția de urcare (punct de hidratare).

Urcușul continua abrupt până în capătul de sus al pârtiei, în fața Cabanei Kalinderu, de unde se cotește spre dreapta, la 180 de grade, coborând prin același loc prin care am urcat (urcarea și coborârea vor fi demarcate cu culoare separate) până la punctul de hidratare. De aici, se continua coborârea spre stânga, abrupt, paralel cu pârtia Kalinderu. Se recomandă atenție sporită deoarece poteca prezinta probleme (iarbă și șanțuri de drenaj ale pârtiei  care vor fi marcate cu semne de atenționare!). Trecem pe deasupra stației de plecare a gondolei, și intrăm în pădure, trecând Valea Alba (râu). Poteca continua în coborâre, spre dreapta, paralele cu râul și iese în asfalt unde facem dreapta și imediat stânga, tot în coborâre dar pe niște trepte de lemn, între râu și magazinele de ski care deservesc pârtia. Revenim la asfalt, aproximativ 400m, cotim dreapta și imediat dreapta reintrând pe poteca și în pădure, urcăm scurt și abrupt până la punctul de intrare și ieșire în buclă (punct de hidratare).

La finalizarea numărului de ture impus conform categoriei de vârstă, revenim pe „breteaua” pe care am urcat și ne îndreptăm spre sosirea de la Primaria Orasului Busteni (Finish, punct de revitalizare), unde veti fi intampinati de suporteri, prieteni si locuitorii orasului Busteni.

CN Alergare Montana - Busteni 2015 (JPEG)

Translate »